Znojenje prozora ( kondenz ) - Cirkulacija toplog vazduha i isparenja moze dovesti do tzv. znojenja aluminijuma. Razlog ovome je nemogucnost toplog vazduha ili isparenja da izadje van prostorije, ukoliko pored toga postoji vlaga u prostoriji najcesce zbog lose izolacije zidova ali i zbog pr. isparenja prilikom kuvanja moze doci do pojave vlaznosti na prozorima. Jedno od resenja je povremeno provetravanje ili otvaranje prozora na kip, a kod kuhinjskog prozora preporuka ugradnje ventilacionog sistema u prozor.

Prozor ili vrata se tesko zatvara ( krilo kaci ) - Vremenom moze doci do tezeg zatvaranja- otvaranja prozora ili vrata sto se manifestuje kacenjem krila za stok. Ovo se najcesce desava zbog smacinjanja stakla koje nosi krilo. U tim slucajevima krilo se moze doterati pomocu makaza ili prestakljivanjem krila.

Prozor ili vrata ne mogu da se otvore - Razlog ovome moze biti krilo koje je palo ili okov u slcaju da je se isti ostetio. Okov se moze ostetiti okretanjem rucice na silu u suprotnom smeru ... u tom slucaju se menjaju delovi ostecenog okova.

 


Najcesca pitanja
© copyright Vukcevic Co.d.o.o.

» o nama
» al. stolarija
» PVC stolarija
» sigurnosna vrata
» ostali proizvodi
» reference
» kontakt

 

» aluminijum / profili
» staklo
» alubond
» partneri
» postprodajne usluge
» najcesca pitanja
» foto galerija